Moje myšlienky, pohľady a názory v oblasti zdravia,duchovna a sebarozvoja

Blog

 

Cenné a overené informácie podané jednoduchým, zrozumiteľným a prehľadným spôsobom. O to sa snažím v mojich pravidelných blogových príspevkoch.  Prajem Vám príjemné čítanie a rozširovanie svojho obzoru.

možno to vyznie smiešne, ale to keď si zívnete, ono to má istý skrytý odkaz.... Viem, že si poviete, že ide predsa o to, že človek je unavený a dochádza mu sila.... Áno, platí to.... Ale to, že kedy a ako často si zívnete nie je vôbec jedno... Prečo?

že prečo dnešná doba a predovšetkým aktuálne spoločenské zriadenie prispieva k chorľavosti indivídua? Nebudem tentokrát poukazovať na klasické argumenty typu stres, toxicita, (p)otraviny, ale vyzdvihnem niečo menej nápadné. Je ním rozpor medzi princípom fungovania individuálneho organizmu a princípom fungovania nášho spoločenstva ako celku.

Odpoveď znie áno aj nie. Kým alergie na isté potraviny sú raritnejšie, najrôznejšie intolerancie sa v poslednom období rozširujú skrz celú populáciu ako huby po daždi. Problematika potravinových intolerancií je vo verejnom diskurze zároveň dosť diskutabilná, keďže v akademickej obci ju neberú príliš seriózne. Napriek tomuto faktu tí, čo podstupujú...